Ja ili drugi

Bez obzira radite li u prodaji ili vodite ljude zapitajte se sljedeće pitanje : Da li sam bolji u onome što radim u odnosu na vrijeme prije mjesec ili tri mjeseca? Uspostavljam li bolje odnose s klijentima ili zaposlenicima? Slušam li bolje? Koliko sam efikasniji u svom poslu – trebam li manje izdanih ponuda za dobivanje posla? Sagledajte bilo koji element svog posla i zapitajte se koliko ste bolji u odnosu na prije!

Kako ste postali bolji? Koliko ste vremena proveli radeći na svojim vještinama kroz čitanje neke knjige, teksta na webu ili blogu, pokušavajući vježbati stvari koje ste čuli ili pročitali? Koliko ste radili na sebi osvještavajući svoje ponašanje i reakcije sebe i okoline na to ponašanje? Koliko ste puta zastali nakon pogrešaka i promašaja, te se zapitali što možete naučiti iz njih da drugi puta napravite drugačije? Baš kao na filmu uz ovaj post, put od niželigaša do reprezentacije ne pada s neba. Svaki puta kada Vas Materazzi išamara ili zabiju gol preko Vas imate izbor. Možete izabrati da glumite žrtvu i krivite sve ostale, ostajući tu gdje jeste. Drugi je način da nakon toga pogledate gdje i što ste VI pogriješili, te kroz trening ili neki drugi način poradite na tim elementima. To je puno sigurniji put do repke. Ili ste se već zadovoljili s igranjem do penzije u NK Prigorju iz Žerjavinca?!

Extra mile :

  • Pogledajte kuda odlazi vaša energija. Postoji univerzalno pravilo : na što usmjeravate pažnju (energiju) to se povećava! Što se više svađate s klijentima postajete bolji upravo u svađanju s klijentima. Surfanje po internetu čini Vas još boljim u surfanju po internetu. A u kojim bi elementima Vi htjeli biti bolji? Koji bi promjene za Vas značile pomak naprijed? (Pre)usmjerite svoju pažnju na to i primijetite promjenu!
  • Što bi se promijenilo Vama i ljudima oko Vas kada bi postali bolji? Bolja osoba ili bolji u poslu koji radite.
  • Kako možete krenuti u tom smjeru?

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s